First things First

solofeestjeHet is gelukt. Met de hele bups naar een tijdelijk maar heerlijk huis verkassen én ons droompaleis uit het vuur slepen. Het was niet eenvoudig, waarschijnlijk valt het kwartje pas als we over een paar weken binnen staan. Of we met een sleutel of breekijzer door de deur gaan is nog de vraag. In ieder geval voer ik vanaf dan de directie over een pittige verbouwing en nog een verhuizing. Volgende lente zal ik op blote voeten naar de zee lopen, dat beeld hou ik voor ogen.

Na de woonboerderij en het herenhuis ga ik nu dus een gigantisch duinhuis onder handen nemen. Dit wordt het grootste project, wellicht ook mijn laatste omdat de hut straks zo fijn levensloopbestendig is. De voortekenen zijn gunstig; het budget is ruim met dank aan de huizenbubbel en de aannemer zo goed als geregeld. Bij mij begint het te kriebelen als ik in de zonnepanelen, groene daken en verticale tuinen duik. Regelrecht opgewonden raak ik van tadelakt, keukens met koellades, ovens op ooghoogte of gietvloeren met een lichte glinstering. Wat ik dacht dat het schrijfkamertje zou worden, verandert langzaam in een ‘war room’ voor het nieuwe huis.

Ja, ik was lekker op dreef met mijn manuscript, 2018 zou het jaar van mijn boek worden. De verhaallijnen heb ik ontward en weer tot een geheel gesmeed. De personages zijn verder uitgewerkt en de gaten gevuld. De eerste uitgevers hebben voorzichtig aan mijn werk gesnuffeld en moedigen me aan. Kwestie van afmaken maar hoe doe je dat als er steeds andere dingen voorgaan? Jazeker heb ik staan stampvoeten omdat mijn boek er wederom bij inschiet maar ik weet dondersgoed dat je verbouwen niet half moet doen. Je krijgt één kans. Schrijven kan ik helaas ook niet half doen.

Ik laat het schrijven voorlopig rusten. Tot het moment dat het verhaal van Marise weer verdergaat, ik geloof er werkelijk in dat het ooit voltooid raakt. En wie weet…loop ik  een lekkere timmerman tegen het lijf die me dusdanig inspireert dat ik weer begin te typen.

Eerst staat er nog een tripje richting truffels en pasta op de agenda. Vakantie, heerlijk.
Maak er een mooie zomer van!
Tot hier, Twitter of daar.

XM

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s