Van Taal naar Digitaal

Ik worstelde me door de workshop ‘Van Taal naar Digitaal’.
Wekenlang had ik uitgekeken naar deze bijeenkomst maar het kon me nauwelijks interesseren.  In gedachten was ik bij Marise en de potentiële minnaars die zich verzamelden voor haar poorten. Eenmaal thuis had ik nog een uur tot de kinderen uit school kwamen en als ik een lasagne uit de vriezer trok, hoefde ik niet te koken.

Meer dan de helft van de nieuwe berichten kreeg de ‘Nee, bedankt’.
Sommige mannen wisten me wel te prikkelen.
‘Mr. Grey’ had een enorme lap tekst gestuurd, over dat het leven kort is en de liefde zo mooi. Hij bedoelde waarschijnlijk seks want er volgde een bloemrijke beschrijving van zijn laatste SL-date. Zij was naakt en geblinddoekt op bed gaan liggen in een hotelkamer. Hij had haar handen geboeid en haar kutje uitgebreid gelikt.  Met ferme halen en rake petsen op de billen had hij haar aan zijn pik geregen. Best een geil verhaaltje maar nergens in zijn bericht stond ook maar iets dat naar mij verwees.
Hij copy-paste de boel zeker zo naar alle dames.  Ik antwoordde hem:
‘Hi Mr. Grey, bedankt voor de opwindende omschrijving van je date. Je bericht is uitgebreid maar niet echt persoonlijk. Ik denk niet dat het ooit wat kan worden tussen ons. No offense, succes verder. Groet, Marise.’

‘Rick78’ schreef:
‘ Wie is deze mysterieuze prinses? Brengt zij mijn queeste tot een einde?’
Geen aanhef of groeten maar twee vragen. Ik klikte door naar zijn profiel waar hij me in zwembroek vanuit een hangmat toelachte.
Knappe kerel, hoog opgeleid, getrouwd en op zoek naar een geheime vrouw om avonturen in zelfverzonnen landen mee te beleven. Zijn tekst stond vol zinnen zonder spelfouten. Mooie woorden, met smaak en humor neergepend.
Hij noemde zichzelf een held op sokken. Ik antwoordde:
‘Een held op sokken die op queeste durft, dapper.  Ik ben niet het eindpunt maar weet misschien de Heilige Graal te liggen. Of ben je op zoek naar heel iets anders?
Deze prinses wil wel met de Held op Sokken (HoS) op onderzoek uit…’

Mark had gereageerd:
‘Lieve Marise, er zijn niet veel vrouwen die zo durven uitkomen voor hun verlangens. Van de mannen hier weet ik het niet, daar kun jij me vast meer over vertellen. Gelukkig heb je mij al gevonden, ik ben een hele fijne minnaar. Als het mocht, zou ik reclame voor mezelf maken. Ik wil je graag verwennen, alleen al je onderbenen winden me op. Ik heb je toegevoegd als ‘vriend’, zodat je mij alvast kunt bekijken.  Als dat bevalt, maak je mij dan ook tot vriendje? Ik probeer te dromen over jou en ben enorm visueel ingesteld 😉 Tot snel spannende dame, xMark.’
Bij de mooie mond die ik eerder had gezien, hoorde een bijzonder smakelijke man.  Zijn bruine ogen lachten naar me, hij had zwarte lokken en een schitterende neus.  Op een andere foto was hij ten voeten uit te zien. In korte broek aan het roer van een zeilboot. Blauwe wateren en lucht, gespierde benen in witte gympen.
Hoe zou het zijn om deze mediterrane knapperd tegen me aan te voelen? Die goddelijke mond te zoenen? Ik wilde hem al gaan schrijven dat ik de smaak te pakken begon te krijgen, toen ik zag dat ik echt moest rennen om tien minuten te laat op school te zijn.

Na nederige excuses aan de kinderen, trok ik ze achter me aan naar huis.  Met iPad, een rol koekjes en limonade als zoenoffer sommeerde ik ze naar boven. ‘Mamma moet werken en wil niet gestoord worden.’
Snel terug naar Mark.
‘Lieve Mark, dank voor je prikkelende woorden. Op mijn verzoek om ‘tintelingen’ krijg ik nogal veel reacties. Misschien toch niet de juiste tactiek om de beste minnaar(s?) te vinden. Maar inderdaad, gelukkig heb ik jou al. Ik heb je foto’s met een grote glimlach bekeken en je gepromoveerd tot ‘vriend’. Kun je mij ook zien 😉 Zodra ik meer foto’s online heb gezet, nog even geduld XMarise’

Ik kon mijn gedachten niet lang bij Mark houden, de HoS had zich gemeld:
‘De HoS vindt dat het prinsesje verdacht rode koontjes heeft en neemt haar graag mee. Hand in hand lopen ze door prachtige bloemenvelden maar ze hebben enkel oog voor elkaar. Die queeste kan wel even wachten en ze zoeken een lekker plekje voor een pauze. De Prinses tovert een kleedje en picknickmand. Wow, dat kan ze dus!
Ze kijkt hem uitnodigend aan,  gaat op haar knieën zitten en gunt de HoS een blik op haar blozende billen. Uit de mand vist ze champagne, gekoeld natuurlijk. Daarna druiven, aardbeien met slagroom en sandwiches. Behendig opent ze de fles en schenkt de flutes vol. De HoS is naast haar gekropen en samen brengen ze een zwijgzame dronk uit. Hun lippen en ogen zweven op korte afstand van elkaar, van de lucht ertussen kun je plakjes snijden.’

 

 

2 gedachten over “Van Taal naar Digitaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s