Naar binnen

Tijdens het vouwen van de was probeerde ik de kluwen van mogelijkheden te ontrafelen. Daarna maakte ik nog alle WC’s schoon, zodat ik ook mijn gewenste zonden kon overdenken. Ik zou alle touwtjes in handen hebben maar tegelijk wist ik dat Secret Love allerminst een gewone datingsite was. Geen onschuldige, zoekende singles die elkaar met een beetje mazzel vinden en dan nog lang en gelukkig leven. Dit was andersom; mensen met een lang en gelukkig leven, die zich wel weer eens single willen voelen. Ik stond op de drempel van deze spannende wereld en popelde om naar binnen te stappen. De gedachte aan seks met een andere man deed een tintelende rilling over mijn rug lopen.

Sander zou het, zachtjes uitgedrukt, niet op prijs stellen dat ik op zoek ging naar een ander. Het was ooit ter sprake gekomen toen hij een erotische mail van Victor had onderschept.  Ik had open kaart gespeeld over mijn verlangen naar vriendschap, nou vooruit, seks met een andere man. Mannen vond ik interessant en in sommige gevallen opwindend, daar wilde ik graag meer van in mijn leven. Ik had niet verwacht dat hij ‘toestemming’ zou geven maar we konden hier toch wel met elkaar over praten? Het gesprek was geëindigd in een gevoelsmatige patstelling en praktische uitstelling. Sander wilde zich aan de trouwgelofte houden, ik wilde een nieuwe.

Durfde ik nu wel mijn huwelijk op het spel te zetten?
Dit moest hoe dan ook een geheim avontuur worden. Een cadeautje aan mezelf, een opfrisbeurt voor lijf en leden. Ik zou er alles aan doen om niet betrapt te worden en anders zou ik wel zien.
De verleidster in mij kwam tot leven, ze had verstopt gezeten maar was nog springlevend. In mijn studententijd had ik twee langere relaties gehad maar ook een paar onstuimige periodes als vrijgezel. De laatste volgde op zeven maanden solo reizen. In de kudde backpackers werd heel wat geneukt en ik deed daar vrolijk aan mee. Na terugkomst in Amsterdam moest ik echt aan mijn scriptie beginnen en niet veel later liep ik mijn toekomstige echtgenoot tegen het mooie lijf.
Nu was ik in het trotse bezit van een huwelijk met een geslaagde man, twee schatten van kinderen en een joekel van een hypotheek.

Ik keek naar buiten. In de tuin werd het al lente en ik zag een merel rondhupsen met een takje in zijn bek.  ‘Als een vogel zo vrij’.
Alleen ikzelf kon dit tegenhouden en ik kon niet bedenken waarom.
Weer trok een rilling langs mijn ruggengraat omhoog, nu zelfs met kippenvel op mijn armen. Ik kon me niet langer bedwingen, slaakte een diepe zucht en drukte op ‘verzenden’.
‘Welkom bij SL, uw profiel is geplaatst.’
Ik was binnen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s